Avdelning Skellefteå

Välkommen till Dataföreningens avdelning i Skellefteå!

Läs mer om oss under Om oss och presentation av vår styrelse.

Vår verksamheten bedrivs i form av lunchföreläsningar och seminarier, kurser, osv.
Förslag som ni lämnar till oss som önskemål om utbildningar eller vad det nu kan vara, försöker vi genomföra.
Vi genomför ofta samarrangemang med andra organisationer. Under På gång hittar du information om kommande aktiviteter.

Frågor och synpunkter på innehåll eller utseende angående våra sidor på denna site går bra att framföra till Karin Ladås på vårt kansli.

 

Fånga årets säkerhetsutmaningar

Fånga årets säkerhetsutmaningar
SECURITY UPDATE Möt NATO på Säkerhetskryssningen och hör överste Artur Suzik berätta om arbetet med Cyber Defense på  Estonia ICT. Ta del av ett fullmatat seminarie-program ombord på resan till Tallin 31 maj - 2 juni och utbyt erfarenheter med de främsta inom internetsäkerhet.

Vill du hålla dig uppdaterad inom det senaste inom informationssäkerhet så är Dataföreningens Säkerhetskryssningar något för dig. Det sociala erfarenhetsutbytet ombord och det mångfacetterade seminarieprogrammet skapar många nya insikter.  

På jakt efter framtiden

Trendresan till Silicon Valley - På jakt efter framtiden
Dataföreningens trendresa till Silicon Valley under hösten 2014 bjöd på många spännande möten med besök hos de stora jättarna och de små uppstickarna.

Besöket hos Tesla Motors fabrik i Fremont, mötet med svenska Stina Ehrensvärd, vd och grundare av Yubico - som 2009 startade med den innovativa säkerhetsnyckeln YubiKey, samt besöket som innefattade en träff med entreprenören Peter Arvai, vd på Prezi, är bara att nämna några av de inspirerande nedslag man gjorde under resans gång.

För ett kompetentare digitalt Sverige

För ett kompetentare digitalt Sverige
ENGAGEMANG Inom Dataföreningen ryms en stor vidd av initiativ. Föreningens engagemang i frågan om ökad digital kompetens ger avtryck i en mängd aktiviteter i våra kretsar över hela landet.

Digital kompetens ett värde för samhälle och individ
Digital kompetens har stor påverkan på individers möjligheter till delaktighet och utveckling, men även på förutsättningarna för samhällsutveckling och Sveriges konkurrenskraft som nation. Att verka för ökad digital kompetens är ett självklart fokusområde för Dataföreningens verksamhet.

Brinner du för ett ämne? Vill du träffa likasinnade? Starta ett nätverk.

Brinner du för ett ämne? Vill du träffa likasinnade? Starta ett nätverk.
LEDARSKAP Att vara nätverksledare i Dataföreningen inspirerar och vässar din kompetens. Det är lättare än många föreställer sig. Här träffar du likasinnade med fokus på lärande på en oberoende mötesplattform.
 
Hösten 2012 började Marlene Roos, Implement och Anki Josefsson, Adaptit, spåna kring idén om att starta ett nätverk för förändringsledare och införandeansvariga.
 
- Vi triggades av undersökningar som fortfarande visade att 75 procent av alla IT projekt misslyckas! Det ville vi ändra på, berättar Anki och Marlene!
 

God Jul och Gott Nytt År!

Ännu ett år har gått eller var det rusat iväg. Massor av aktiviteter och fullt upp har det varit.
Det tycker vi om! Det är så det ska vara och vi hoppas att ni, även nästa år ska delta på
våra aktiviteter och komma med förslag på vad NI vill att vi ska göra för ER under 2015
och fram över.

Med dessa ord vill jag, Karin och Styrelsen för DF Skellefteå önska er alla en riktigt

God Jul och Gott Nytt År!
 

Bötesförslag på upp till €100 000 000 gällande PUL

Bötesförslag på upp till €100 000 000 gällande PUL

Skärpta bestämmelser avseende PUL är en i EU prioriterad fråga och man arbetar just nu på att införa nya skärpta direktiv för att skydda personuppgifter. Har man inte säkrat hanteringen av personuppgifter så följer man inte lagen och bötesbelopp upp till EUR 100.000.000 är på förslag.

Nu boostar vi ditt medlemskap

Nu boostar vi ditt medlemskap

Vi satsar nu hårt på Omvärldsbevakning för att du skall ha koll på vad som händer i branschen och i din omvärld - nu och i framtiden. I dagarna får DFs medlemmar ett utökat antal medlemsförmåner.