Avdelning Skellefteå

Välkommen till Dataföreningens avdelning i Skellefteå!

Läs mer om oss under Om oss och presentation av vår styrelse.

Vår verksamheten bedrivs i form av lunchföreläsningar och seminarier, kurser, osv.
Förslag som ni lämnar till oss som önskemål om utbildningar eller vad det nu kan vara, försöker vi genomföra.
Vi genomför ofta samarrangemang med andra organisationer. Under På gång hittar du information om kommande aktiviteter.

Frågor och synpunkter på innehåll eller utseende angående våra sidor på denna site går bra att framföra till Karin Ladås på vårt kansli.

 

Våren 2014..

Då var det dags igen, alla sliter för fullt för att hinna med allt och ingenting innan det är dags för ... semestern 2014. Javisst, tiden går så fort när man har roligt, eller hur?
På våran front skulle jag vilja säga att det är hyfsat mycket på gång. Vi har lunchföreläsning den 13 februari, årsmötet den 10 mars, lunchföreläsning den 13 mars osv.
Utöver det så är det , för min del bokslut och annat "smått och gott" som nafsar mig i hasorna.

Snart nytt år, igen...

Ja tänka sig att det snart är nytt år, 2014! Visst startade vi nyss 2013?
Lite överdrift kanske men det känns inte så länge sedan vi startade 2013.

Så eftersom det nya året närmar sig med stormsteg så vill vi tacka våra medlemmar och samarbetspartner för det gågna året och önska alla,
en riktigt

God Jul och Gott Nytt År!

Hälsningar
Styrelsen Skellefteåavd.

Möjligheternas Dag och MerIT-Galan 2013

Möjligheternas Dag
Vi behöver fler kompetenta medarbetare i IT-industrin. Dataföreningen genomförde därför i samarbete med universiteten och Skellefteå kommun, en Möjligheternas Dag, där Skellefteås IT-industri presenterade sig för de studenter som läser datainriktade utbildningar i Norr- och Västerbotten.

Dagen inleddes med föreläsningar på Scandic i Skellefteå. Där hade vi ett första pass som riktar sig mot gymnasieelever, och handlade om vad en karriär inom IT-området kan innebära.

Umeå IT-konferens för regionen samman och framåt

Umeå IT-konferens 2011

KONFERENS Samverkan för nytänkande och utveckling. Det är temat för Umeå IT-konferens 2011. För femte året i rad arrangeras konferensen med syftet att ta regionens IT-användning och kunskap ett steg längre. Denna gång tar man vägen via moln, trender och ”jävla skitsystem”.

Nytt nätverk vill öka affärsnyttan genom användbarhet

NÄTVERK Hur gör man som leverantör när beställare tar användbarhet för givet? Och hur gör man som beställare för att få leverantören att förstå sin verksamhets behov? DF Norrbottens nya nätverk för samman leverantörer och beställare för utveckling över verksamhetsgränserna.

Studenter i möte med IT-företag

SKELLEFTEÅ IT-industrin behöver trots lågkonjunkturen fler kompetenta medarbetare. Dataföreningens avdelning i Skellefteå genomförde i samarbete med universiteten, studentkårerna och Skellefteå kommun, Möjligheternas Dag den 25 februari. Annica Bergman, VD Dataföreningen i Sverige, berättade för studenterna om hur en IT-karriär kan se ut och Skellefteås IT-industri presenterade sina verksamheter och vilka kompetenser som de söker.

Studenter får se möjligheter med IT-karriär

IT-industrin behöver trots lågkonjunkturen fler kompetenta medarbetare. Dataföreningens avdelning i Skellefteå genomförde i samarbete med universiteten, studentkårerna och Skellefteå kommun, Möjligheternas Dag den 25 februari.