Västra Kretsen

Välkommen till Dataföreningen. Under trevliga och kostnadseffektiva former bygger vi relationer mellan både individer och organisationer.

Google


Digitalverkstan lär ut den nya digitala tekniken

Digitalverkstan lär ut den nya digitala tekniken
Projektet Digitalverkstan är ett samlingsbegrepp för alla de aktiviteter som arrangeras av eller tillsammans med Dataföreningen i hela landet och som vänder sig till unga och skolor.

Dataföreningens satsning fortsätter för en ökad digital kompetens i skolan och har utvecklats till en verksamhet som väcker stort intresse och efterfrågas av föräldrar, pedagoger, kommuner och andra organisationer. Våra inspiratörer och ledare lär ut metoder att förstå och använda den nya digitala tekniken i klassrummen, på fritids, biblioteken och i hemmen. 

Så utvecklas du som egenföretagare

Så utvecklas du som egenföretagare
FRUKOSTSEMINARIUM – Du måste hålla utvecklingssamtal med dig själv.
Det säger egenföretagaren Thomas Verner. Under IT solutions Expo den 5 mars berättar han om hur du håller din kompetensutveckling levande som egenföretagare.

Kompetensutveckling är lika viktigt för en egenföretagare som för en anställd. Men som egenföretagare kan det ibland vara svårare att prioritera. Det kanske kostar pengar och inkräktar på debiterbar tid. Inte minst kan det vara svårt att veta var man ska börja.

Digitalverkstan satsar på framtiden

Digitalverkstan satsar på framtiden
DIGITAL KUNSKAP Digitalverkstan är Dataföreningens nya satsning på barn och ungdomar. För att skapa bättre förutsättningar för dem i ett allt mer digitaliserad samhälle arrangerar Dataföreningen aktiviteter fyllda med digital kunskap och skaparglädje. 
 
Digitalverkstan består av flera program med olika aktiviteter barn och ungdomar upp till 15 år och vänder sig såväl till skola som till fritid. Där får de på ett lekfullt och experimenterande sätt utforska digitalt skapande och programmering. 
 

Fånga årets säkerhetsutmaningar

Fånga årets säkerhetsutmaningar
SECURITY UPDATE Möt NATO på Säkerhetskryssningen och hör överste Artur Suzik berätta om arbetet med Cyber Defense på  Estonia ICT. Ta del av ett fullmatat seminarie-program ombord på resan till Tallin 31 maj - 2 juni och utbyt erfarenheter med de främsta inom internetsäkerhet.

Vill du hålla dig uppdaterad inom det senaste inom informationssäkerhet så är Dataföreningens Säkerhetskryssningar något för dig. Det sociala erfarenhetsutbytet ombord och det mångfacetterade seminarieprogrammet skapar många nya insikter.  

På jakt efter framtiden

Trendresan till Silicon Valley - På jakt efter framtiden
Dataföreningens trendresa till Silicon Valley under hösten 2014 bjöd på många spännande möten med besök hos de stora jättarna och de små uppstickarna.

Besöket hos Tesla Motors fabrik i Fremont, mötet med svenska Stina Ehrensvärd, vd och grundare av Yubico - som 2009 startade med den innovativa säkerhetsnyckeln YubiKey, samt besöket som innefattade en träff med entreprenören Peter Arvai, vd på Prezi, är bara att nämna några av de inspirerande nedslag man gjorde under resans gång.

För ett kompetentare digitalt Sverige

För ett kompetentare digitalt Sverige
ENGAGEMANG Inom Dataföreningen ryms en stor vidd av initiativ. Föreningens engagemang i frågan om ökad digital kompetens ger avtryck i en mängd aktiviteter i våra kretsar över hela landet.

Digital kompetens ett värde för samhälle och individ
Digital kompetens har stor påverkan på individers möjligheter till delaktighet och utveckling, men även på förutsättningarna för samhällsutveckling och Sveriges konkurrenskraft som nation. Att verka för ökad digital kompetens är ett självklart fokusområde för Dataföreningens verksamhet.

Engagera dig i skolans digitala kompetens

Engagera dig i skolans digitala kompetens
DIGITAL VERKSTAD Dataföreningens Barnhack lär barn, föräldrar och lärare om hur kod fungerar och hur den kan användas. Nu behövs fler som leder hack. Under Digidagen den 14 februari får du lära dig allt du behöver för att leda ett hack – och göra skillnad.

Brinner du för ett ämne? Vill du träffa likasinnade? Starta ett nätverk.

Brinner du för ett ämne? Vill du träffa likasinnade? Starta ett nätverk.
LEDARSKAP Att vara nätverksledare i Dataföreningen inspirerar och vässar din kompetens. Det är lättare än många föreställer sig. Här träffar du likasinnade med fokus på lärande på en oberoende mötesplattform.
 
Hösten 2012 började Marlene Roos, Implement och Anki Josefsson, Adaptit, spåna kring idén om att starta ett nätverk för förändringsledare och införandeansvariga.
 
- Vi triggades av undersökningar som fortfarande visade att 75 procent av alla IT projekt misslyckas! Det ville vi ändra på, berättar Anki och Marlene!
 

Engagerad styrelseordförande sökes!!

Dataföreningen Västra Kretsen har i mars årsmöte då nya styrelsemedlemmar väljs in att bidra med tankar och goda idéer om hur vi ska forma en förening som är intressant för såväl ung som gammal och där det gemensamma intresset är IT i alla dess former.