Södra kretsen en kraft att räkna med

ENGAGEMANG I Dataföreningen Södra kretsen arrangeras varje år omkring 40 aktiviteter, från kortare dragningar till stora heldagsevent. En imponerande prestation för en ideellt driven förening på 2 500 medlemmar. Pia Wilhelmsson, engagerad styrelsemedlem, berättar om kretsen och hur du får ut det mesta av den.

Dataföreningen Södra kretsen har en mängd olika aktiviteter. Tanken är att det ska finnas något för så många som möjligt och att aktiviteterna ska vara till gagn både för medlemmens professionella liv och för det privata. Kanske vill du lära dig om något du inte jobbar med direkt idag men tycker är intressant, eller så vill du fördjupa dig i något.

Vi försöker tillfredsställa våra medlemmars behov, därför är det viktigt att du som medlem (eller blivande) hör av dig med dina synpunkter och önskemål. Eller varför inte engagera dig! Vi är en ideell förening och behöver alla krafter vi kan få. Du kan välja att engagera dig lite eller mycket.

I Södra kretsen finns ett antal nätverk med föreläsningar och träffar som berikar och som kan betecknas som intresseinriktningar för speciella områden, men det finns även mer sociala nätverk. Oavsett vilket eller vilka nätverk du går med, får du ett fantastiskt personligt nätverk som du kan dra nytta av i både arbetsliv och privatliv.

En aktivitet vi har i Södra kretsen är PVH(På Väg Hem)-seminarier. Dessa seminarier är en kortare dragning av ett företag eller aktuellt ämne som sker direkt efter jobbet. Ämnena varierar kraftigt. Det kan vara företagsbesök, en föreläsning om ett aktuellt fenomen i branschen, karriärtips och mycket annat.

Vårt stora event är IT South som går av stapeln en gång per år. 2011 var temat IT-forensik. Det var ett mycket uppskattat heldagsseminarium som avslutades med en medlemskväll och utdelning av SMIL-priset. Vi planerar för fullt för IT South 2012 och hoppas att det kommer att bli lika lyckat som det var i år.

Text: Pia Wilhelmsson


FAKTA: SÖDRA KRETSEN

Har du några frågor till kretsen kommer du enklast i kontakt med dem via kansliet@syd.dfs.se

Denna artikel ingår i Dataföreningens medlemssida i Computer Sweden. För att ta del av hela sidan och tidigare publicerade sidor kan du klicka här.