Arkitektur

Bli en certifierad chefsarkitekt

Nytt certifieringsprogram – av chefsarkitekter för chefsarkitekter

UTBILDNING Dataföreningen Kompetens lanserar utbildningen Certifierad chefsarkitekt, där certifieringen DFK-CCA ingår. Det är en ny utbildning för alla som vill ta en ledarroll inom arkitekturområdet.

Vad gör en affärsarkitekt egentligen?

Vad gör en affärsarkitekt egentligen?

CERTIFIERING I en värld där affärsmodeller är avgörande för positionen på marknaden efterfrågas affärsarkitekter allt mer. Det är affärsarkitekterna som ska få rätt affärsmodeller på plats. Vad behöver de kunna för att leva upp till förväntningarna?

Övertyga som IT-arkitekt

Övertyga som IT-arkitekt

PLUSKURS Dataföreningen Kompetens lanserar en ny pluskurs för IT-arkitekter som vill bli bättre på att kommunicera med verksamhetens olika intressenter.

Utökat program för IT-arkitekter

CERTIFIERINGAR Dataföreningen Kompetens har inlett ett samarbete med Iasa, som certifierar IT-arkitekter i ett femtiotal länder. Nu får fler IT-arkitekter i Sverige tillgång till en internationellt gångbar certifiering.

Arketyper för arkitekturarbete

Modellen som får ledningar se värdet av arkitektur

KONFERENS Den 17 april samlas Sveriges IT-arkitekter på Moderna Museet i Stockholm för årets ITARC. Avslutande keynote hålls av Tim DeGennaro från Forrester Research. Han visar arkitekternas väg till ledningen i tre steg.

Står du inför en krävande utmaning?

Ulrica Widange är affärsarkitekt med uppdraget att utveckla affärsarkitekturen f

UTBILDNING Dataföreningen Kompetens lanserar EDGE IT i samarbete med IFL på Handelshögskolan. Här tar deltagarna med sig verkligheten in i klassrummet och kommer ut med konkreta handlingsplaner.

Årets konferens för IT-arkitekter

Internet of things, standarder, ramverk och modeller på ITARC 2012

KONFERENS Dags för årets ITARC. Fyra internationella och fyra svenska föreläsare belyser utmaningar och lösningar under temat Architecture as art. Årets panel diskuterar arkitektroller.

Bästa affärsmodellen vinner

Linus Malmberg och Till Gutzen

Lär dig kasta spagetti på väggen – systematiskt

CERTIFIERING Hur ser din affärsmodell ut och hur snabbt kan du förändra den? Idag vill riskkapitalister se bolag som kan samspela med sina marknader i realtid. Det kräver affärsarkitekter som kan leverera.

Red Hat köper revolutionerande molnlagringsteknik

Red Hat Unified File and Object Namespace

LAGRING Red Hat utökar sin portfölj av teknikföretag med Gluster som de köpt för $136 miljoner nu i oktober. Bakom köpet ligger lagringsexplotionen och utvecklingen av molnet, Glusters teknik låter Red Hat möta dessa trender, skriver de i ett pressmeddelande.

Sidor

Subscribe to RSS - Arkitektur